George W. Bush dezvăluie că ordonase doborârea avioanelor de pasageri pe 11 septembrie 2001

Fostul preşedinte american George W. Bush afirmă că ordonase doborârea avioanelor de pasageri suspecte pe 11 septembrie 2001, precizând, în memoriile sale, că iniţial crezuse că avionul prăbuşit în statul Pennsylvania fusese doborât, informează Daily Mail, în ediţia online.

75 afișări
Imaginea articolului George W. Bush dezvăluie că ordonase doborârea avioanelor de pasageri pe 11 septembrie 2001

George W. Bush dezvăluie că ordonase doborârea avioanelor de pasageri pe 11 septembrie 2001 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ulterior, preşedintele a aflat că pasagerii se luptaseră cu teroriştii şi îi forţaseră să renunţe la planul de prăbuşire a avionului pe Casa Albă.

Fostul preşedinte american George W. Bush a prezentat viitoarea sa carte "Decision Points", care urmează să fie publicată la 9 noiembrie.

Cartea începe cu fraza "A fost o simplă întrebare, vă amintiţi ultima zi în care nu aţi consumat alcool?", după care Bush descrie modul în care a depăşit problemele cu alcoolul din tinereţe. De altfel, fostul preşedinte povesteşte cum s-a împrietenit cu regele Abdullah al Arabiei Saudite în cursul unei vizite la ferma sa din Texas. Fiind iritat de atitudinea preşedintelui american faţă de Israel şi conflictul palestinian, Abdullah, care nu era încă rege, hotărâse să plece de la ferma preşedintelui american. Dar a văzut un curcan pe o stradă şi a considerat că este un semn de la Allah.

În capitolul intitulat "Celulele Stem", Bush afirmă: "Am simţit responsabilitatea de a exprima convingerile în favoarea vieţii şi de a conduce ţara spre ceea ce Papa Ioan-Paul al II-lea a numit cultura vieţii". Bush descrie şi emoţionanta întrevedere pe care a avut-o în iulie 2001 la reşedinţa Papei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici