George W. Bush, supus unei intervenţii chirurgicale minore pentru îndepărtarea unei pete

Preşedintele american George W. Bush a fost supus unei intervenţii chirurgicale minore la nivelul frunţii, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea unei leziuni necanceroase a pielii, a anunţat, marţi, Casa Albă.

23 afișări
Imaginea articolului George W. Bush, supus unei intervenţii chirurgicale minore pentru îndepărtarea unei pete

George W. Bush, supus unei intervenţii chirurgicale minore pentru îndepărtarea unei pete (Imagine: Mediafax/AFP)

"Este vorba de keratoză seboreică, o leziune comună şi benignă a pielii de care a mai suferit în trecut", a declarat Scott Stanzel, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. "Dermatologul a extirpat «pata» la sfârşitul săptămânii trecute", a adăugat acesta.

Academia Americană de Dermatologie descrie acest tip de leziune drept "excrescenţe necanceroase la nivelul superior al pielii", de culoare maro şi de dimensiuni diferite.

Cauza unor astfel de leziuni este necunoscută.

Bush a mai fost supus anul trecut unor intervenţii similare pentru îndepărtarea a două astfel de leziuni de la nivelul capului şi una de la nivelul braţului în 2006.

În 2003, astfel de pete i-au mai fost îndepărtate liderului american de pe obraz şi braţ. Bush este un împătimit al drumeţiilor, expunându-se mult timp soarelui în timpul plimbărilor cu bicicleta şi activităţilor de grădinărit la ferma Crawford din Texas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici