Georgia acuză Rusia de o încălcare a spaţiului aerian, însă Moscova dezminte

Georgia a anunţat că un elicopter rusesc i-a încălcat joi spaţiul aerian, denunţând un incident care ameninţă securitatea şi stabilitatea în regiune, o acuzaţie pe care Moscova a respins-o, relatează Reuters în pagina electronică.

657 afișări
Imaginea articolului Georgia acuză Rusia de o încălcare a spaţiului aerian, însă Moscova dezminte

Georgia acuză Rusia de o încălcare a spaţiului aerian, însă Moscova dezminte (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Ministerul georgian de Externe a anunţat joi într-un comunicat postat pe site că un elicopter rusesc de luptă, de tip Mi-8, a intrat în spaţiul aerian georgian într-o zonă din apropierea regiunii georgiene rebele Osetia de Sud.

Elicopterul "a încălcat spaţiul aerian aflat sub controlul Guvernului central şi a survolat sediile unui consiliu local şi poliţiei", a precizat ministerul.

Ministerul georgian de Externe a denunţat un incident "provocator şi care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii şi stabilităţii în regiune".

Un oficial de la Ministerul rus al Apărării a dezminţit că vreun elicopter militar rus ar fi încălcat spaţiul aerian al Georgiei.

"Elicopterele militare ruse nu au au efectuat niciun zbor, în ultimele zile, în apropiere de frontiera georgiană", a declarat Igor Konaşenkov de la Ministerul rus al Apărării, citat de RIA Novosti.

Osetia de Sud şi Abhazia, cealaltă regiune separatistă georgiană, au fost recunoscute de Moscova ca state independente după Războiul de cinci zile cu Georgia, în august 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici