Georgia: Armata rusă este însoţită de mii de soldaţi care comit violuri şi jafuri

Armata rusă este însoţită în Georgia, unde controlează "o treime" din teritoriu, de mii de soldaţi care au comis jafuri şi violuri în această regiune, a acuzat joi preşedintele georgian Mihail Saakaşvili.

184 afișări
Imaginea articolului Georgia: Armata rusă este însoţită de mii de soldaţi care comit violuri şi jafuri

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili (Imagine: Mediafax/AFP)

"Această armată rusă este însoţită de soldaţi (ai trupelor, n. red.) neregulate", care au comis jafuri, violuri, incendii, furturi, a spus Saakaşvili, estimând că aceştia sunt câteva mii.

El a declarat că până în prezent "o treime" din Georgia se află sub controlul militarilor ruşi, după ce luni afirmase că au ocupat "o mare parte" din ţară.

Preşedintele georgian a acuzat armata rusă că a distrus capitala Osetiei de Sud, Ţhinvali.

"După ce armata georgiană a preluat controlul asupra oraşului Ţhinvali, ruşii au bombardat sistematic (această zonă, n. red.), transformând (oraşul,n .red.) Ţhinvali într-o ruină exact cum au făcut la Groznîi", capitala Ceceniei, a mai declarat el.

Rusia susţine că ofensiva declanşată de Georgia, care a distrus capitala Osetiei de Sud, s-a soldat cu 1.500 de morţi, însă bilanţul nu poate fi verificat.

Saakaşvili a acuzat din nou Rusia de "epurare etnică" în Osetia de Sud, Abhazia şi zonele apropiate, pentru a îndepărta populaţia de etnie georgiană din aceste regiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici