Georgia organizează un "marş pentru pace" în Osetia de Sud

Autorităţile georgiene intenţionează să organizeze un marş pentru pace în capitala Osetiei de Sud, la un an de la conflictul din august 2008, anunţă adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, citat de RIA Novosti.

18 afișări
Imaginea articolului Georgia organizează un "marş pentru pace" în Osetia de Sud

Georgia intenţionează să organizeze un "marş pentru pace" în Osetia de sud (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Am fost înştiinţaţi că orice lucru pe care Guvernul georgian intenţionează să-l facă este mereu periculos, chiar şi un aşa-numit «marş pentru pace» în Ţhinvali sau construirea de tabere pentru tineri patrioţi în apropiere de graniţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei", a precizat Karasin.

Georgia intenţiona să organizeze în septembrie 2007, în Ţhinvali, un marş similar pentru pace la care să participe în principal tineri din enclavele georgiene din Osetia de Sud şi din alte zone ale republicii, dar organizatorii au anulat evenimentul.

Potrivit procurorului Rusiei, Alexandr Bastrikin, investigaţiile ruse cu privire la atacarea Osetiei de Sud de către Georgia în august 2008 relevă că 5.315 de persoane au fost afectate din cauza atacurilor violente, fie au fost ucişi sau răniţi, iar locuinţele acestora au fost devastate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici