Georgia promite că va aplica urgent pentru aderarea la Uniunea Europeană

  • Georgia plănuise să adere încă din 2014, dar a cedat din cauza presiunilor venite din partea Rusiei
  • Micuţul stat promite că va înainta o solicitate de aderarea la Uniunea Europeană până în 2024
  • Mişcarea vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut aderarea la UE pe fondul invaziei ruse
352 afișări
Imaginea articolului Georgia promite că va aplica urgent pentru aderarea la Uniunea Europeană

Georgia promite că va aplica urgent pentru aderarea la Uniunea Europeană

Partidul de guvernământ al Georgiei a declarat miercuri că va prezenta „imediat” o cerere de aderare la Uniunea Europeană.

Irakli Kobakhidze, preşedintele partidului de guvernământ Visul Georgian, a îndemnat UE în timpul unei conferinţe de presă „să examineze cererea noastră în mod urgent şi să ia decizia de a acorda Georgiei statutul de candidat la aderarea la UE”.

Se aşteaptă ca Georgia să înainteze cererea joia aceasta. Ţara caucaziană plănuise iniţial să aplice în 2014, dar şi-a inversat poziţia pe fondul presiunilor venite din partea opoziţiei ruse, relatează Deutsche Welle.

Kobakhidze, marţi, a declarat că Georgia nu va depune o astfel de cerere de aderare la UE până în 2024, adăugând că „o iniţiativă pripită ar putea fi contraproductivă”.

După invazia rusă a Ucrainei, guvernul de la Kiev beneficiază de sprijinul Georgiei, dar ţară refuză să se alăture UE, SUA şi altor naţiuni pentru a impune sancţiuni economice Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici