Georgia susţine că a dejucat un complot militar organizat cu sprijinul Rusiei

Ministerul georgian de Interne susţine că a dejucat un complot organizat de foşti oficiali militari, în colaborare cu Rusia, care viza boicotarea manevrelor militare NATO şi organizarea unei revolte militare, relatează publicaţia electronică Civil Georgia.

20 afișări
Imaginea articolului Georgia susţine că a dejucat un complot militar organizat cu sprijinul Rusiei

Georgia susţine că a dejucat un complot militar organizat cu sprijinul Rusiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Complotul viza cel puţin boicotarea manevrelor militare NATO şi, cel mult, organizarea unei revolte militare în Georgia", afirmă Şota Utiaşvili, şeful Departamentului de Informaţii şi Analiză al Ministerului georgian de Interne.

Potrivit postului georgian de televiziune Rustavi, Ministerul de Interne ar deţine o înregistrare video în care organizatorii complotului prezintă planul de derulare a acţiunilor.

Potrivit lui Şota Utiaşvili, planul a fost coordonat cu Rusia. Ministerul de Interne a făcut publică înregistrarea video şi a anunţat numele persoanelor arestate pentru implicare în presupusul complot.

Unul dintre suspecţii arestaţi este Gia Ghvaladze, fost comandant, în anii 1990, al unităţilor speciale georgiene. Un alt suspect este Zaza Muşkudiani, comandantul unităţilor militare din Orciala.

Georgia susţine că organizatorii aveau legături directe cu Rusia, care le oferea instrucţiuni şi îi finanţa. În prezent, forţele Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării se află în baza militară Muhrovani pentru a readuce situaţia sub control.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici