Video Georgia va părăsi CSI - preşedinte

Georgia se va retrage din Comunitatea Statelor Independente (CSI), formată din fostele republici sovietice cu excepţia statelor baltice, a anunţat marţi preşedintele georgian Mihail Saakaşvili în faţa a zeci de mii de persoane reunite în capitala Tbilisi.

19 afișări

"Am luat decizia: Georgia se va retrage din CSI", a declarat şeful statului georgian în faţa a aproximativ 70.000 de persoane.

"Îndemnăm Ucraina şi alte state să urmeze această decizie", a adăugat Saakaşvili.

Acest anunţ survine celui potrivit căruia trupele ruse au intrat luni pe teritoriul Georgiei, după ce au lansat o contraofensivă împotriva forţelor georgiene care încercau să preia controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.

CSI, organizaţie dominată de Moscova şi fondată după destrămarea URSS, grupează totalitatea fostelor republici sovietice, cu excepţia statelor baltice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici