Germania a adoptat o nouă lege a avorturilor. Parlamentul a votat să permită doctorilor să menţioneze dacă fac avorturi la cerere

Parlamentul german a aprobat o revizuire a controversatei legi privind avorturile, cunoscută sub denumirea Paragraful 219a, în urma acestei schimbări, doctorii şi spitalele vor putea menţiona pe site-urile lor web dacă fac avorturi la cerere, însă organizaţiile pentru drepturile femeilor cer abrogarea în totalitate a legii, susţinând că nu asigură dreptul la informaţie.

2793 afișări
Imaginea articolului Germania a adoptat o nouă lege a avorturilor. Parlamentul a votat să permită doctorilor să menţioneze dacă fac avorturi la cerere

Parlamentul Germaniei a votat să permită doctorilor să menţioneze dacă fac avorturi la cerere

Înainte de această relaxare a prevederilor privind "reclama la avorturi", doctorii nu aveau voie să menţioneze că fac avorturi. În urma revizuirii, doctorii şi spitalele vor avea voie să menţioneze că fac avorturi, dar nu au voie să precizeze metodele de avort pe care le pun la dispoziţia pacientelor, informează postul ABC News.

Cu 371 de voturi pentru şi 277 împotrivă, modificarea a fost adoptată de Parlamentul german (Bundestag) în urma unui compromis între partidele din coaliţia de guvernare, Partidul Social Democrat (SPD, centru-stânga) şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU, conservator).

Însă compromisul aprobat de Parlamentul german a fost criticat de organizaţiile pentru drepturile femeilor, care consideră că nici în acest moment legea nu asigură în totalitate dreptul la informaţie, relatează postul Deutsche Welle.

Social-democraţii germani ar fi vrut să abroge în totalitate legea privind avorturile, însă Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, s-a opus.

În cele mai multe spitale catolice din Germania nu se fac avorturi, o procedură medicală care este teoretic încă ilegală în Germania, însă practic permisă, din anul 1976, ca urmare a unei portiţe legale.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici