Germania a arestat un ofiţer suspectat de spionaj în favoarea Rusiei

Procurorii germani au arestat un ofiţer al agenţiei de achiziţii militare sub suspiciunea că a transmis informaţii secrete către serviciile secrete ruseşti, a anunţat biroul procurorului federal.

372 afișări
Imaginea articolului Germania a arestat un ofiţer suspectat de spionaj în favoarea Rusiei

Sursa foto: Twitter

Cetăţeanul german, pe care biroul procurorului l-a identificat doar ca fiind Thomas H., s-a adresat în mod repetat consulatului Rusiei din Bonn şi ambasadei din Berlin începând cu luna mai, din proprie iniţiativă, şi şi-a oferit cooperarea, a precizat biroul.
 
"Procurorul federal a arestat un ofiţer german suspectat că lucrează pentru un serviciu secret străin", a scris ministrul Justiţiei, Marco Buschmann, pe platforma de socializare X. "Vigilenţa este la ordinea zilei".
 
Germania, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente militare pentru Ucraina, este o ţintă majoră a operaţiunilor de spionaj ruseşti, care au crescut în amploare de la invazia Rusiei în Ucraina în 2022, au avertizat autorităţile.
 
La un moment dat, bărbatul a predat informaţii obţinute în timpul activităţii sale cu intenţia ca acestea să fie transmise unui serviciu de informaţii rusesc, a declarat biroul procurorului federal.
 
El a fost arestat în Koblenz, sediul agenţiei de achiziţii din vestul Germaniei, iar locuinţa şi locul de muncă au fost percheziţionate, a adăugat acesta. Un judecător l-a plasat miercuri în arest preventiv, relatează Reuters.
 
Biroul procurorului nu a oferit alte detalii. Ministerul german al Apărării a refuzat să comenteze cazul.
 
Aproape 12.000 de persoane lucrează pentru agenţia de achiziţii, printre care aproximativ 1.800 de soldaţi. În 2021, agenţia a încheiat contracte pentru achiziţionarea de arme şi echipamente pentru Bundeswehr în valoare totală de 17,6 miliarde de euro.
 
În decembrie, autorităţile au arestat un angajat al Serviciului german de Informaţii Externe (BND) pe care îl suspectau că spionează pentru Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici