Germania a avut cea mai mare creştere a populaţiei din ultimele trei decenii / Creşterea s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania

Populaţia Germaniei a crescut cu 1,3%, ajungând la 84,4 milioane de locuitori, cel mai mare salt anual de la reunificarea ţării, în urmă cu peste trei decenii.

1843 afișări
Imaginea articolului Germania a avut cea mai mare creştere a populaţiei din ultimele trei decenii / Creşterea s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania

Germania a avut cea mai mare creştere a populaţiei din ultimele tri decenii / Creşterea s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania

Creşterea de 1,12 milioane de persoane s-a datorat exclusiv străinilor care s-au mutat în Germania, a anunţat marţi biroul de statistică Destatis într-un comunicat. Imigraţia netă a ajuns la 1,46 milioane - de la 329.000 cu un an înainte - "cauzată în principal de mişcările de refugiaţi din Ucraina".

Ca şi în anii precedenţi, în 2022 au murit mai multe persoane decât s-au născut. Excesul de decese faţă de naşteri a crescut la 327.000.

Potrivit Bloomberg Economics, Germania se confruntă cu o povară demografică. Fără imigranţi care să îi completeze rândurile, să plătească taxe şi să muncească, cea mai mare economie europeană riscă să rămână fără forţă de muncă pentru a alimenta creşterea.

Ţara a acceptat peste 1 milion de sirieni pe fondul crizei refugiaţilor din 2014-2015. Numărul ucrainenilor din Germania a crescut de peste şase ori anul trecut, potrivit Destatis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici