Germania a respins propunerea lui Trump de a reprimi Rusia în G7

  • Germania a respins o propunere a preşedintelui american Donald Trump de a-l invita pe preşedintele rus, Vladimir Putin, să revină în G7, a declarat ministrul german de externe, Heiko Maas, într-un interviu publicat luni.
  • Trump a ridicat luna trecută perspectiva extinderii G7 pentru a include din nou Rusia, care a fost expulzată în 2014 în urma anexării de către Moscova a regiunii Crimeea ce aparţine Ucrainei.
2207 afișări
Imaginea articolului Germania a respins propunerea lui Trump de a reprimi Rusia în G7

Germania a respins propunerea lui Trump de a reprimi Rusia în G7

Maas a declarat pentru Rheinische Post că nu a existat o şansă reală ca Rusia să revină în G7, atât timp cât nu au existat progrese semnificative în soluţionarea conflictului din Crimeea, precum şi cel din estul Ucrainei, relatează Reuters.

"Rusia singură ar putea aduce cea mai mare contribuţie în a deveni din nou parte a formatului G7, contribuind la o soluţie paşnică în conflictul din Ucraina", a spus Maas.

Rusia este încă parte a G20, un grup mai larg, care include şi alte economii de piaţă emergente.

„G7 şi G20 sunt două formate coordonate în mod sensibil. Nu mai avem nevoie de G11 sau G12 ”, a spus Maas cu referire la propunerea lui Trump de a invita nu numai Rusia, dar şi alte ţări la întâlnirile G7.

Maas a descris relaţia cu Rusia drept „în prezent dificilă” în multe domenii. „Ştim, de asemenea, că avem nevoie de Rusia pentru a rezolva conflictele precum cele din Siria, Libia şi Ucraina.

Germania, care a preluat preşedinţia rotativă a UE la 1 iulie, a preluat un rol de mediere în conflictul din Libia, precum şi cel din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici