Germania ar putea introduce un sistem pe bază de puncte pentru selectarea extracomunitarilor

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), partenerul de guvernare al formaţiunii cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), va anunţa luni un plan bazat pe un sistem de puncte în scopul gestionării imigraţiei din afara Uniunii Europene.

1721 afișări
Imaginea articolului Germania ar putea introduce un sistem pe bază de puncte pentru selectarea extracomunitarilor

Germania ar putea introduce un sistem pe bază de puncte pentru selectarea extracomunitarilor (Imagine: Adrian Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Thomas Oppermann, liderul grupului social-democrat din Bundestag, afirmă că obiectivul este aprobarea, înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie 2017, a unei noi legislaţii pentru reglementarea imigraţiei din afara Uniunii Europene.

"Elementul esenţial va fi un sistem pe bază de puncte după modelul canadian", a declarat Thomas Oppermann pentru revista Bild.

Scopul este atragerea de imigranţi calificaţi în Germania fără modificarea reglementărilor în materie de azil. "Problema refugiaţilor este separată. Refugiaţii fug de război şi de persecuţii. Dreptul la azil există şi va fi menţinut. Dar mulţi imigranţi nu caută adăpost, ci locuri de muncă şi o viaţă mai bună", a explicat politicianul german.

Într-o iniţiativă separată, Ministerul german de Interne propune interceptarea ambarcaţiunilor cu imigranţi în Marea Mediterană şi returnarea extracomunitarilor direct în Africa, planul urmând să fie discutat la nivelul Uniunii Europene, informează site-ul publicaţiei Die Welt.

În cursul anului 2015, în Germania au ajuns 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa, situaţie care a generat temeri privind riscuri de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici