Die Welt: Germania propune interceptarea imigranţilor în Mediterană şi returnarea direct în Africa

Ministerul german de Interne propune interceptarea ambarcaţiunilor cu imigranţi în Marea Mediterană şi returnarea extracomunitarilor direct în Africa, planul urmând să fie discutat la nivelul Uniunii Europene, informează site-ul publicaţiei Die Welt.

2298 afișări
Imaginea articolului Die Welt: Germania propune interceptarea imigranţilor în Mediterană şi returnarea direct în Africa

Die Welt: Germania propune interceptarea imigranţilor în Mediterană şi returnarea direct în Africa (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Lipsa perspectivelor ajungerii pe coastele europene ar putea fi un motiv pentru care imigranţii să refuze să aloce resurse financiare pentru o călătorie foarte periculoasă pe mare", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

"Un alt scop trebuie să fie descurajarea reţelelor de traficanţi din Marea Mediterană", explică oficialul german.

Imigranţii ar urma să fie interceptaţi în Marea Mediterană, dar, în loc să fie aduşi în state UE, aşa cum se procedează în prezent, vor fi retrimişi în Africa. Eventualele cereri de azil în Europa vor fi procesate în centre speciale din Africa.

Australia are o abordare similară faţă de imigranţi, situaţie care a redus aproape la zero venirea acestora.

Planul Berlinului ar urma să fie dezbătut la nivelul Uniunii Europene.

În cursul anului 2015, în Germania au ajuns 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa, situaţie care a generat temeri privind riscuri de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici