Germania cere Administraţiei Donald Trump să nu acorde concesii excesive Rusiei

Administraţia Donald Trump nu trebuie să acorde concesii excesive Rusiei, consideră Guvernul Germaniei, subliniind că Washingtonul trebuie să recomande Moscovei să respecte dreptul internaţional.

1933 afișări
Imaginea articolului Germania cere Administraţiei Donald Trump să nu acorde concesii excesive Rusiei

Germania cere Administraţiei Donald Trump să nu acorde concesii excesive Rusiei

Referindu-se la conversaţia pe care preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a avut-o cu preşedintele rus Vladimir Putin, Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, a declarat: "Este bine să menţinem mereu dialogul cu Rusia. Dar este la fel de important să nu uităm principiile".

"Nu se poate permite ca reglementările internaţionale să fie încălcate prin acţiuni de genul anexării regiunii Crimeea", a adăugat Ursula von der Leyen, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Imediat după victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din SUA, Germania a transmis că aşteaptă ca viitoarea administraţie de la Washington să menţină colaborarea cu ţările europene pentru contracararea acţiunilor Rusiei în estul Ucrainei şi în Siria, Berlinul amintind că NATO nu va mai avea niciun sens dacă nu va garanta apărarea colectivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici