Germania condamnă vehement atacul rus asupra oraşului ucrainean Odesa, soldat cu cel puţin 19 morţi

Guvernul Olaf Scholz a condamnat vehement, vineri, atacul cu rachete lansat de armata rusă asupra oraşului ucrainean Odesa, soldat cu moartea a cel puţin 19 persoane şi rănirea altor zeci.

383 afișări
Imaginea articolului Germania condamnă vehement atacul rus asupra oraşului ucrainean Odesa, soldat cu cel puţin 19 morţi

"Condamnăm în cei mai duri termeni acest atac. Este vorba de o acţiune inumană şi cinică", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de publicaţia Die Welt.

Oficialul german a cerut tragerea la răspundere a preşedintelui Vladimir Putin şi a altor oficiali ruşi responsabili de atacuri de acest fel.

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar alte 39 au fost rănite în urma unui atac cu rachete care a vizat vineri dimineaţă un imobil rezidenţial din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, pe litoralul Mării Negre.

Kirilo Timoşenko, directorul-adjunct al Cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că atacul a fost comis de avioane de vânătoare ruse care au lansat rachete de tip X-22 asupra unei clădiri rezidenţiale din Odesa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici