Germania dă asigurări că este de partea corectă: Vom continua să sprijinim Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Germania va continua să susţină Ucraina. Afirmaţia vine la câteva zile după ce aliaţii occidentali au temperat speranţele Ucrainei de a primi un transport rapid de tancuri de luptă.

302 afișări
Imaginea articolului Germania dă asigurări că este de partea corectă: Vom continua să sprijinim Ucraina

Germania dă asigurări că este de partea corectă: Vom continua să sprijinim Ucraina

"Vom continua să sprijinim Ucraina - atât timp şi atât de cuprinzător cât va fi necesar. Împreună, ca europeni - în apărarea proiectului nostru european de pace", a declarat Scholz la Paris, în cadrul unui eveniment de celebrare a prieteniei dintre Germania şi Franţa, relatează Sky News.

Franţa şi Germania încearcă să depăşească diferenţele puse în evidenţă de războiul Rusiei din Ucraina şi să îşi consolideze alianţa printr-o zi de ceremonii şi discuţii privind securitatea, energia şi alte provocări ale Europei.

Mai devreme, premierul polonez a calificat drept "inacceptabil" refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului.

"Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. În fiecare zi mor oameni nevinovaţi. Bombele ruseşti fac ravagii în oraşele ucrainene. Obiectele civile sunt atacate, femeile şi copiii sunt ucişi", a declarat Mateusz Morawiecki pentru agenţia PAP.

Declaraţiile sale au fost făcute la două zile după o reuniune a aproximativ 50 de ţări la baza americană de la Ramstein, în Germania. Acolo, aliaţii Ucrainei au anunţat noi livrări substanţiale de arme către Ucraina, dar nu au reuşit să ajungă la un acord privind livrarea de tancuri grele, în ciuda cererilor repetate ale Ucrainei.

Premierul polonez a declarat că aşteaptă "o declaraţie clară" din partea Berlinului care să autorizeze expedierea de Leopards, al căror producător este, de către ţările care le au.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici