Germania interzice mişcările radical islamiste şi face descinderi / Poliţia a efectuat raiduri asupra moscheilor şi centrelor legate de grupul Hezbollah

  • Germania a interzis orice activitate a mişcării islamiste Hezbollah
  • Poliţia a efectuat raiduri asupra moscheilor şi centrelor legate de grup
  • Mai multe ţări europene au interzis deja Hezbollah, care are aproximativ 1.000 de membri în Germania
806 afișări
Imaginea articolului Germania interzice mişcările radical islamiste şi face descinderi / Poliţia a efectuat raiduri asupra moscheilor şi centrelor legate de grupul Hezbollah

Germania interzice mişcările radical islamiste şi face descinderi

Până acum, aripa politică a grupului libanez Shia, susţinută de Iran, a putut opera pe pământ german, în timp ce braţul ei armat este interzis. Israelul a lăudat mutarea germană şi a solicitat Uniunii Europene să facă acelaşi lucru.

Hezbollah înseamnă Partidul lui Dumnezeu şi deţine o putere considerabilă în Liban unde este privit ca un susţinător cheie al guvernului actual. A fost acuzat de numeroase atacuri împotriva Israelului, SUA şi altor state membre UE.

Uniunea Europeană a inclus aripa militară a Hezbollahului pe lista organizaţiilor teroriste, dar nu şi aripile sale politice. Marea Britanie renunţat la distincţie în 2019, urmată de ţări precum Olanda, Japonia, SUA şi Canada.

Ministrul de Interne german, Horst Seehofer, a luat decizia după ce a evaluat că grupul Shia se afla în spatele unei multitudini de atacuri teoriste care au rezultat în sute de morţi şi răniţi la nivel mondial, fără a mai pune la socoteală pe cele săvârşite în teritoriul german.

Parlamentul din Berlin a cerut deja guvernului să acţioneze. Se crede că grupul are 1.050 de susţinători în Germania, iar patru asociaţii sunt văzute de ministerul de interne ca subgrupuri ale Hezbollahului.

Poliţia a făcut descinderi în patru moschei considerate centre de recrutare ale organizaţie, relatează BBC News.

Interdicţia va permite autorităţilor să pună capăt marşurilor anti-Israel şi utilizarea sloganurilor antisemite. Steagurile Hezbollah şi bannerele anti-Israel apar adesea la marşul anual al-Quds din Berlin.

Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici