Angela Merkel a anunţat lockdown naţional până pe 10 ianuarie

  • Germania intră în lockdown total de miercuri şi până pe 10 ianuarie.
  • Saloanele, frizeriile şi şcolile se vor închide, iar restaurantele pot vinde doar pentru acasă.
  • Singura excepţie de la aceste măsuri restrictive este în perioada Crăciunului.
3410 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a anunţat lockdown naţional până pe 10 ianuarie

Angela Merkel a anunţat lockdown naţional până pe 10 ianuarie

Germania intră în lockdown total de miercuri şi până pe 10 ianuarie. Cancelarul german a anunţat şi măsurile de restricţie care urmează să intre în vigoare.

Astfel, din 16 decembrie, saloanele şi frizeriile, şcolile şi creşele se vor închide în Germania.

Cancelarul a mai anunţat şi că restaurantele vor putea vinde doar pentru acasă, iar acoolul nu se poate consuma în public. Şi firmele sunt sfătuite să închidă operaţiunile sau să lucreze remote.

Singura excepţie de la aceste măsuri restrictive este în perioada Crăciunului.

„Vă veţi putea întâlni cu un maximum de 5 persoane sau membri a două familii şi singura excepţie este în perioada sărbătorilor de Crăciun, de pe 24 până pe 26 decembrie, dar nu rămâne valabilă şi de Anul Nou. Această excepţie presupune că puteţi invita încă patru persoane care nu fac parte din propria dvs. familie, a declarat Angela Merkel, Cancelarul Germaniei.

Germania este nevoită să ia toate aceste măsuri, deoarece doar ieri au avut 28.438 de cazuri de infectări şi 496 de decese. Guvernul german pregăteşte şi măsuri de sprijin economic pentru populaţie în această perioadă.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici