Germania îşi propune ca primele persoane să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie

  • Germania îşi propune ca primele persoane vulnerabile să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie, a declarat marţi ministrul Sănătăţii.
395 afișări
Imaginea articolului Germania îşi propune ca primele persoane să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie

Germania îşi propune ca primele persoane să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie

„Am spus mereu că lunile reci de iarnă, în care petrecem mai mult timp în interior, vor fi partea cea mai grea. Acest lucru se aplică de fapt până la sfârşitul iernii", a declarat Jens Spahn pentru Deutschlandfunk, preluat de Reuters.

Autorităţile germane pregătesc centre speciale de vaccinare care urmează să fie terminate la mijlocul lunii decembrie, chiar dacă probabil un vaccin nu va mai fi disponibil până în acel moment, a adăugat Spahn.

La vaccinare vor participa echipe mobile, în condiţiile în care vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie depozitat la minus 70 grade Celsius, a spus Spahn. El a adăugat că aşteaptă mai multe vaccinuri primăvara sau la începutul verii, iar atunci se poate gestiona un număr mare de persoane.

Luna trecută, Spahn a spunea că se aşteaptă ca Germania să primească până la 100 de milioane de doze de vaccin Biontech-Pfizer.

În ciuda noilor măsuri de distanţare introduse la începutul lunii trecute în Germania, ţara se confruntă cu un număr mare de contaminări. Şcolile rămân deschise, dar de marţi întrunirile private sunt limitate la cinci persoane, iar în magazine sunt permise mai puţine persoane.

Numărul oficial al cazurilor a crescut marţi la 1.067.473, în timp ce decesele au ajuns la 16.636.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici