Germania răspunde favorabil cererii NATO şi va proteja summitul din Lituania cu un sistem Patriot

Guvernul Germaniei a răspuns favorabil cererii Alianţei Nord-Atlantice şi va furniza un sistem antiaerian şi antibalistic Patriot pentru protejarea summitului NATO programat în iulie la Vilnius, în Lituania.

2765 afișări
Imaginea articolului Germania răspunde favorabil cererii NATO şi va proteja summitul din Lituania cu un sistem Patriot

"Mă bucur că vom avea o contribuţie importantă în cadrul NATO cu ocazia summitului de la Vilnius", a declarat vineri seară ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Germania va trimite în Lituania un sistem antiaerian şi antibalistic Patriot, de fabricaţie americană. Sistemul deţinut de Germania se află în prezent în Slovacia şi va fi transferat temporar în Lituania.

"La cererea Alianţei Nord-Atlantice, Germania va avea o contribuţie semnificativă pentru protejarea summitului NATO care se va desfăşura în iulie 2023 în oraşul lituanian Vilnius. Prin consultări strânse cu partenerul nostru Lituania, NATO şi partenerii noştri vor fi protejaţi la nivel terestru, aerian şi maritim. În acest scop, vor fi transferate echipamente care fie se află în acest moment pe flancul estic al NATO, fie în Germania", a transmis Ministerul Apărării de la Berlin.

Berlinul a anunţat în urmă cu două săptămâni că naţiuni din cadrul Alianţei Nord-Atlantice au cerut Germaniei să instaleze sisteme antiaeriene Patriot pentru protejarea complexului în care se va derula summitul NATO de la Vilnius. Boris Pistorius a explicat atuinci că decizia depinde de instalarea unui nou sistem Patriot pe care Germania ar urma să îl furnizeze Slovaciei. "Avem două sisteme în Slovacia, trei în Polonia, două sau trei sunt în întreţinere, unul este în Ucraina. Putem lucra cu ceea ce avem la dispoziţie, iar acum încercăm să răspundem solicitării care ne-a fost adresată", sublinia atunci ministrul german al Apărării.

Summitul NATO va avea loc la Vilnius, în Lituania, pe 11-12 iulie. Liderii statelor Alianţei Nord-Atlantice vor stabili adaptarea liniei politice referitoare la războiul izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici