Germania retrage un diplomat din Coreea de Nord ca reacţie la testul balistic al Phenianului

Guvernul Angela Merkel a dispus retragerea unui diplomat german din Coreea de Nord, ca reacţie la recentul test balistic efectuat de Phenian, a anunţat joi seară vicecancelarul Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, citat de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

799 afișări
Imaginea articolului Germania retrage un diplomat din Coreea de Nord ca reacţie la testul balistic al Phenianului

Germania retrage un diplomat din Coreea de Nord ca reacţie la testul balistic al Phenianului

"În numele Guvernului Germaniei, condamn în termenii cei mai duri testul cu rachetă intercontinentală" efectuat de regimul Kim Jong Un, a declarat Sigmar Gabriel.

"Comportamentul lipsit de raţionalitate al Coreei de Nord reprezintă un pericol enorm pentru securitatea internaţională", a adăugat şeful diplomaţiei germane.

Ca reacţie la testul balistic nord-coreean, Sigmar Gabriel, aflat în momentul de faţă în vizită în Statele Unite, a dispus retragerea pe durată nedeterminată a unui diplomat german de la Phenian. Ambasadorul Germaniei în Coreea de Nord, Thomas Schäfer, va rămâne în funcţie.

Administraţia Donald Trump a îndemnat toate ţările să suspende relaţiile diplomatice cu Phenianul, pentru a izola Coreea de Nord pe plan internaţional, din cauza testelor nucleare şi balistice.

Coreea de Nord a efectuat în cursul nopţii de marţi spre miercuri un nou test balistic, lansând o rachetă intercontinentală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici