Germania se opune interzicerii cetăţenilor ruşi în UE. Scholz: Există mulţi oameni care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că, deşi există loc pentru o dezbatere la nivel european cu privire la interzicerea turiştilor ruşi, este important să nu se îngreuneze viaţa opozanţilor Kremlinului care doresc să părăsească Rusia.

1976 afișări
Imaginea articolului Germania se opune interzicerii cetăţenilor ruşi în UE. Scholz: Există mulţi oameni care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus

"Ceea ce este important pentru noi este că înţelegem că există mulţi oameni care fug din Rusia pentru că nu sunt de acord cu regimul rus", a declarat el în urma unei întâlniri cu liderii ţărilor nordice, care a avut loc luni la Oslo, relatează Reuters.

"Toate deciziile pe care le luăm nu ar trebui să facă mai complicată plecarea din ţară, pentru a scăpa de conducerea şi dictatura din Rusia", a adăugat el.

Mai multe ţări europene, printre care şi finlandeza Sanna Marin, prezentă şi ea la reuniune, au cerut ca cetăţenilor ruşi să le fie interzis accesul în UE pentru a se asigura că şi ei plătesc o pedeapsă pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici