Germania, un nou ajutor trimis Ucrainei: rachete IRIS-T suplimentare

Guvernul german a declarat că a trimis câteva rachete suplimentare pentru sistemele de apărare antiaeriană IRIS-T furnizate anterior Ucrainei.

498 afișări
Imaginea articolului Germania, un nou ajutor trimis Ucrainei: rachete IRIS-T suplimentare

FOTO Tendar/Twitter

Germania continuă să sprijine Ucraina într-un moment dificil: ruşii continuă să ucidă, fără discriminare, civili.
 
De asemenea, în cursul săptămânii trecute, Germania a furnizat Ucrainei 34 de ambulanţe, 18 camioane „cu sistem de caroserie swap", 12 vehicule blindate de recuperare, precum şi 78.500 de cartuşe pentru lansatoare de grenade şi artilerie, potrivit guvernului german.
 
Anterior, la 10 decembrie, ambasada Germaniei în Ucraina a declarat că Agenţia Federală Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) va furniza Ucrainei 470 de generatoare electrice „de diferite clase de putere” în valoare de 19,5 milioane de euro. 
 
Ambasada mai anunţă că cele 150 de generatoare s-ar afla deja în Ucraina. Un număr de generatoare vor fi furnizate operatorului reţelei de stat ucrainene Ukrenergo.
 
De la începutul invaziei în Ucraina, soldaţii ruşi au folosit 5.000 de rachete, adica circa 15 atacuri pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici