Germania va extinde masiv reţeaua de încărcare a maşinilor electrice. Obiectivul, un milion de staţii până în 2030

Germania vrea să extindă masiv reţeaua de încărcare a maşinilor electrice din ţară, cheltuind 6,3 miliarde de euro în următorii trei ani, deoarece se aşteaptă ca tot mai mulţi şoferi să renunţe la maşinile cu motoare cu ardere internă şi să se orienteze către vehicule mai prietenoase cu clima.

270 afișări
Imaginea articolului Germania va extinde masiv reţeaua de încărcare a maşinilor electrice. Obiectivul, un milion de staţii până în 2030

Ministrul Transporturilor a prezentat miercuri un "plan general" pentru îmbunătăţirea infrastructurii de încărcare, care a fost adoptat de cabinetul cancelarului Olaf Scholz mai devreme în cursul zilei, informează AP.

"Nu suntem o locaţie auto oarecare, ci una de top în lume. Şi de aceea este important pentru noi ca ceea ce pregătim să reuşească", a declarat Volker Wissing reporterilor la Berlin. "Avem nevoie de o extindere orientată spre viitor a infrastructurii de încărcare la nivel naţional, care să răspundă cererii şi să fie uşor de utilizat".

Ponderea vehiculelor electrice în Germania a crescut cu 24,8% de la an la an, ajungând la o cotă totală de 14,6% din totalul automobilelor nou înmatriculate, potrivit cifrelor publicate de Oficiul Federal pentru Autovehicule din această ţară.

În ţară există aproximativ 70.000 de puncte de încărcare, dar numai 11.000 dintre acestea sunt încărcătoare rapide, a precizat ministerul.

Acest lucru nu este suficient pentru a satisface suficient nevoile actuale şi va fi cu atât mai puţin pe măsură ce numărul maşinilor electrice va creşte rapid. Există, de asemenea, o diferenţă mare în ceea ce priveşte disponibilitatea punctelor de încărcare între oraşele mari şi zonele rurale, unde este şi mai greu de găsit staţii de încărcare.

Obiectivul guvernului german este de a avea un milion de puncte de încărcare accesibile publicului în toată ţara până în 2030.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici