Germania va înceta să mai cumpere cărbune rusesc de la 1 august şi petrol de la 31 decembrie

Germania va înceta complet să mai cumpere cărbune rusesc de la 1 august şi petrol rusesc de la 31 decembrie, marcând o schimbare majoră în ceea ce priveşte sursa de aprovizionare cu energie a ţării, a declarat ministrul adjunct de finanţe Joerg Kukies la o conferinţă la Sydney.

2637 afișări
Imaginea articolului Germania va înceta să mai cumpere cărbune rusesc de la 1 august şi petrol de la 31 decembrie

Provocarea cheie care va urma va fi umplerea golului uriaş care va fi lăsat atunci când Uniunea Europeană se va renunţa la cele 158 de miliarde de metri cubi de gaz pe an pe care le furnizează Rusia, a spus Kukies, conform Reuters.

"Vom renunţa la cărbunele rusesc în câteva săptămâni", a declarat el la Forumul energetic de la Sydney, organizat de guvernul australian şi Agenţia Internaţională pentru Energie.

Anterior, Rusia furniza 40% din cărbunele Germaniei şi 40% din petrolul său, a spus el.

"Oricine cunoaşte istoria conductei Druzhba, care era deja un instrument al imperiului sovietic asupra Europei de Est, a scăpa de această dependenţă nu este o chestiune banală, dar este una pe care o vom realiza în câteva luni", a spus Kukies.

Germania dezvoltă rapid terminale de import de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a contribui la acoperirea deficitului de aprovizionare cu gaze, dar a subliniat că, deşi Statele Unite şi Qatar ar putea furniza împreună aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaze sub formă de GNL către Europa, acest lucru lasă totuşi un gol imens.

"Nu putem să ne imaginăm că această problemă va dispărea pur şi simplu", a spus Kukies.

El a spus că, deşi Germania se concentrează pe tranziţia către emisii nete zero şi a adoptat recent o legislaţie pentru a accelera dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă, gazele naturale vor fi esenţiale pentru această schimbare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici