Germania va oferi ajutor militar Israelului. Scholz: este responsabilitatea noastră care decurge din Holocaust

  • Germania oferă asistenţă militară Israelului în urma atacului Hamas.
  • Cancelarul Olaf Scholz a subliniat joi responsabilitatea istorică a Germaniei pentru securitatea Israelului.
  • Scholz a declarat că va exista "toleranţă zero pentru antisemitism"
1218 afișări
Imaginea articolului Germania va oferi ajutor militar Israelului. Scholz: este responsabilitatea noastră care decurge din Holocaust

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Ministerul german al Apărării a transmis că a fost de acord cu o solicitare israeliană de a utiliza până la două din cele cinci drone de luptă Heron TP care sunt în prezent închiriate de armata germană şi care se află deja în Israel. Iar ministrul Apărării, Boris Pistorius, a declarat la Bruxelles că Israelul a solicitat muniţie pentru navele de război, cerere care va fi discutată, informează AP.

Scholz a declarat în parlamentul german că i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să informeze Germania cu privire la orice nevoi, "de exemplu tratamentul răniţilor".

"În acest moment, există un singur loc pentru Germania, lângă Israel", a declarat el în faţa parlamentarilor. "Propria noastră istorie, responsabilitatea noastră care decurge din Holocaust, face ca pentru noi să fie o sarcină perpetuă să ne ridicăm în picioare pentru securitatea statului Israel".

Scholz a declarat că Germania va emite o interdicţie oficială privind activităţile desfăşurate de sau în sprijinul Hamas, care este deja inclusă de Uniunea Europeană pe lista grupurilor teroriste. Scholz a declarat că va exista "toleranţă zero pentru antisemitism".

De asemenea, cancelarul a pus sub semnul întrebării lipsa unei condamnări clare a atacului Hamas de către Autoritatea Palestiniană şi a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, spunând că "tăcerea lor este ruşinoasă".

Germania a suspendat ajutorul pentru dezvoltare pentru zonele palestiniene, deşi menţine ajutorul umanitar.

Scholz a atacat, de asemenea, rolul Iranului în regiune. "Nu avem nicio dovadă clară că Iranul a oferit sprijin concret şi operativ acestui atac laş al Hamas", a spus el. "Dar este clar pentru noi toţi că, fără sprijinul iranian din ultimii ani, Hamas nu ar fi fost capabilă de aceste atacuri fără precedent pe teritoriul israelian."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici