Germania va recunoaşte o eventuală declarare unilaterală a independenţei Kosovo

Germania intenţionează să recunoască provincia Kosovo, chiar dacă aceasta îşi proclamă unilateral independenţa, situaţie care ar putea declanşa o dezbatere pe tema participării ţării la misiunea UE din această regiune, relatează postul de radio B92 în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Germania va recunoaşte o eventuală declarare unilaterală a independenţei Kosovo

Germania va recunoaşte o eventuală declarare unilaterală a independenţei Kosovo

Totuşi, Guvernul se aşteaptă la o dispută politică internă pe tema prezenţei Germaniei în cadrul misiunii UE în Kosovo, potrivit ediţiei de luni a săptămânalului Der Spiegel, care adaugă că trebuie pusă în discuţie posibilitatea prezenţei forţelor germane în Kosovo în eventualitatea proclamării unilaterale a independenţei, fără sprijinul ONU.

Potrivit publicaţiei, Ministerul german de Interne a realizat studii secrete care arată că prezenţa trupelor germane în Kosovo nu ridică probleme la nivelul dreptului internaţional.

Totuşi, Parlamentul german nu este de aceeaşi părere. În cadrul unei întâlniri la Comisia pentru Politică Externă, potrivit Der Spiegel, un număr mare de parlamentari şi-au exprimat îndoiala în legătură cu prezenţa trupelor germane în Kosovo după proclamarea independenţei.

Publicaţia mai adaugă că au existat presiuni în acest sens din partea mai multor social-democraţi, asupra ministrului german de Externe Frank-Walter Steinmeier, el însuşi social-democrat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici