Germania vrea să ajute Ucraina în reformele în domeniul statului de drept şi în combaterea corupţiei

Germania va oferi asistenţă Administraţiei din Ucraina pentru aplicarea reformelor în domeniul statului de drept şi în combaterea corupţiei, pe parcursul pentru integrarea în Uniunea Europeană, a declarat marţi Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, potrivit postului de televiziune CNN.

172 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să ajute Ucraina în reformele în domeniul statului de drept şi în combaterea corupţiei

Sursa foto: Twitter/Annalena Baerbock

"Ucrainenii consideră că viitorul lor este în Uniunea Europeană. De aceea, aş vrea să vorbesc şi despre progresele înregistrate în procesul de aderare", a declarat Annalena Berbock în cursul vizitei în Ucraina.

"Guvernul german vrea să formuleze oferte concrete Ucrainei pentru a înregistra progrese în consolidarea statului de drept, pentru a avea instituţii independente şi a combate corupţia, precum şi în sensul alinierii la standardele UE", a subliniat Annalena Berbock.

Ministrul german de Externe a ajuns marţi dimineaţă la Kiev. După întâlniri cu oficiali ucraineni, Annalena Baerbock şi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-au deplasat în cursul după-amiezii în oraşul Harkov, situat în estul Ucrainei.

Aceasta este prima vizită efectuată de un membru al Guvernului german în estul Ucrainei de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022, notează postul de televiziune RTL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici