Germania vrea să organizeze un summit virtual UE-China la jumătatea lunii septembrie

  • Germania, care exercită în prezent Preşedinţia Consiliului UE, vrea să organizeze un summit virtual UE-China în septembrie
  • Süddeutsche Zeitung: Obiectivul reuniunii virtuale este demonstrarea unităţii ţărilor UE şi eventual intensificarea presiunilor asupra Chinei
  • Cancelarul Angela Merkel are obiectivul semnării cu Beijingul a unui acord privind protejarea investiţiilor
963 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să organizeze un summit virtual UE-China la jumătatea lunii septembrie

Germania vrea să organizeze un summit virtual UE-China la jumătatea lunii septembrie - SZ

Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene intenţionează să organizeze, în septembrie, o reuniune prin videoconferinţă între liderii Uniunii Europene şi ai Chinei, afirmă surse guvernamentale de la Berlin citate de publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.
 
Potrivit surselor citate, cancelarul Angela Merkel ar vrea ca summitul virtual să aibă loc la jumătatea lunii septembrie, cu participarea preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi a preşedintelui Chinei, Xi Jinping. La reuniune va fi invitat şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.
 
Pe 14 septembrie era programat în oraşul german Leipzig un summit UE-China cu prezenţa fizică a liderilor, dar reuniunea a fost amânată din cauza pandemiei.
 
Potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung, obiectivul reuniunii virtuale va fi demonstrarea unităţii ţărilor UE şi eventual intensificarea presiunilor asupra Chinei.
 
Cancelarul Angela Merkel a semnalat în ianuarie că are obiectivul semnării cu Beijingul a unui acord privind protejarea investiţiilor, care să includă şi garanţii privind respectarea standardelor de protejare a mediului înconjurător. În plus, UE insistă ca firmele europene să aibă condiţii mai favorabile de acces pe piaţa chineză.
 
Ţările europene vor să îşi avanseze interesele în China şi să evite implicarea prea mult în conflictul comercial şi politic dintre Washington şi Beijing.
 
Începând din 2019, Uniunea Europeană a semnalat că nu mai consideră China partener, ci concurent sau chiar "rival sistemic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici