Gest mai puţin obişnuit: Kim Jong-Un, critici din cauza progresului lent al economiei din Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a criticat oficialii coreeni cu privire la întârzierea finalizării mai multor proiecte economice şi progresul lent al economiei în ultimul timp, relatează BBC.

2486 afișări
Imaginea articolului Gest mai puţin obişnuit: Kim Jong-Un, critici din cauza progresului lent al economiei din Coreea de Nord

Kim Jong-Un supărat din cauza progresului lent al economiei din Coreea de Nord. Pe cine dă vina

Criticile aduse de lider sunt neobişnuite, având în vedere că acesta laudă de obicei oficialii în timpul vizitelor în fabrici şi companii.

Evenimentul a fost urmărit de presa de stat din Coreea de Nord. Publicaţiile nord-coreene au transmis că liderul „a rămas fără cuvinte” când a văzut că o centrală electrică era finalizată doar în proporţie de 70% şi a fost consternat de progresul economic lent al fabricilor şi companiilor vizitate.

Comentariile lui Kim Jong-Un au fost transmise ulterior agenţiei KCNA.

Phenianul a urmărit mereu îndeaproape progresul economic al ţării, care este a doua prioritate a sistemului după dezvoltarea de armament nuclear.

„Faptul că publicaţia de stat Rodong Sinmun a raportat criticile aduse de liderul suprem nu este de trecut cu vederea. În mod normal, aceste lucruri nu sunt discutate liber în presă, deoarece ar distruge imaginea de ţară perfectă a Coreei de Nord”, a declarat analistul Fyodor Tertitskiy pentru BBC.

„Nu putem decât să speculăm ce se întâmplă acum, dar pare că după ce situaţia politică din Coreea de Nord s-a calmat, Kim şi-a mutat atenţia de la diplomaţie la economie- şi nu este mulţumit”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici