Ghenadi Ziuganov, candidatul Partidului Comunist rus la prezidenţiale

Partidul Comunist rus (opoziţie) l-a nominalizat, sâmbătă, pe liderul formaţiunii Ghenadi Ziuganov drept candidat pentru alegerile prezidenţiale din martie, unde îl va înfrunta pe succesorul preferat al preşedintelui Vladimir Putin.

3 afișări
Imaginea articolului Ghenadi Ziuganov, candidatul Partidului Comunist rus la prezidenţiale

Ghenadi Ziuganov, candidatul Partidul Comunist rus la prezidenţiale

Putin susţine candidatura prim-vicepremierului Dmitri Medvedev, dar, în pofida acestui fapt, Ziuganov a declarat că dispune de şanse în cazul în care nici unul dintre candidaţi nu obţine o majoritate covârşitoare din primul tur.

"Cred că dispunem de şanse mari în aceste alegeri, iar în cazul în care scrutinul va fi mai mult sau mai puţin corect, cel de-al doilea tur este inevitabil", a declarat liderul comunist.

Comuniştrii reprezintă cea mai importantă formaţiune de opoziţie din noua Dumă de Stat, unde au obţinut doar 12 la sută din voturi, în comparaţie cu 64 de procente cât a obţinut partidul Rusia Unită al lui Putin.

Ziuganov, care a calificat ultimele alegeri legislative drept cele mai fraudate de până în prezent, a apreciat că partidul său va dispune de sprijinul a cel puţin o treime din electorat. "Acesta este un sprijin foarte serios şi solid", a subliniat el.

Comitetul central al Partidului Comunist a aprobat deja candidatura lui Ziuganov, care rumează să fie validată şi de delegaţii care vor participa sâmbătă după-amiază la congresul partidului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici