Giorgia Meloni pleacă mai devreme de la summitul G7 din cauza inundaţiilor mortale din Italia

  • Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, se întoarce mai devreme de la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia.
  • Italia se confruntă cu inundaţii catastrofale ce au provocat moartea a cel puţin 14 persoane.
1284 afișări
Imaginea articolului Giorgia Meloni pleacă mai devreme de la summitul G7 din cauza inundaţiilor mortale din Italia

Sursa foto: Twitter/Giorgia Meloni

Cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani din Italia au inundat oraşe şi localităţi din regiunile Emilia Romagna şi Marche, după ce, în 48 de ore, a plouat cât pentru aproximativ şase luni. Aceaastă catastrofă a dus la plecarea anticipată a lui Meloni de la G7, au relatat sâmbătă agenţia italiană de ştiri ANSA şi alte publicaţii locale, conform POLITICO.

Consiliul de Miniştri al Italiei urmează să se reunească marţi pentru a discuta "primele măsuri urgente" pentru a face faţă inundaţiilor. Într-un tweet de sâmbătă, Meloni le-a mulţumit celorlalţi lideri prezenţi la summit, spunând că apropierea lor "este un semn tangibil al coeziunii noastre în vremuri dificile".

Fotografiile au surprins-o pe Meloni arătându-le omologilor săi de la summit imagini ale inundaţiilor.

În urma acestor inundaţii tot mai multe persoane se întreabă care e motivul pentru care miliardele de euro alocate pentru lucrări menite să contracareze instabilitatea hidrogeologică nu au fost niciodată folosite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici