Gordon Brown, aflat într-o vizită în Afganistan, sugerează că ar putea suplimenta efectivele

Premierul britanic, Gordon Brown, a sugerat că mai mulţi militari britanici ar putea fi trimişi în Afganistan, în cursul unei vizite-surpriză efectuate sâmbătă în această ţară, relatează BBC News Online.

12 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown, aflat într-o vizită în Afganistan, sugerează că ar putea suplimenta efectivele

Gordon Brown, aflat într-o vizită în Afganistan, sugerează că ar putea suplimenta efectivele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a declarat, în timp ce se afla în provincia Helmand, că vrea să grăbească instruirea soldaţilor şi poliţiştilor afgani, ceea ce necesită sprijinul trupelor britanice. Brown a precizat că grăbirea instruirii trupelor afgane le va permite să "îşi asume mai multe responsabilităţi". "Cred că putem antrena alţi 50.000 de membri ai armatei afgane anul viitor", a adăugat el.

O instruire mai rapidă va avea nevoie de mai mulţi militari britanici care să-i formeze pe afgani şi Brown a discutat despre acest lucru cu generalul Stanley McChrystal, comandantul american al forţelor NATO din Afganistan, menţionează corespondentul BBC.

Premierul britanic a promis de asemenea o mai bună protecţie a trupelor în faţa dispozitivelor explozive improvizate. El a afirmat că echipamente noi sunt transportate în teatrul de operaţiuni, inclusiv vehicule blindate. În prezent, 9.000 de militari britanici se află în Afganistan, majoritatea în Helmand, iar 207 au fost ucişi începând din 2001.

Potrivit BBC, Brown a fost acuzat că nu depune suficiente eforturi pentru a sprijini militarii britanici din Afganistan. Premierul a vrut să arate nu numai sprijinul pentru trupele britanice, dar şi să-şi reitereze opinia despre război, şi anume că terorismul necontrolat în Afganistan ar putea ajunge pe străzile din Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici