Gordon Brown: SUA au fost "transformate" de Barack Obama

Statele Unite au fost "transformate" prin alegerea lui Barack Obama, a declarat luni premierul britanic, Gordon Brown, înaintea deplasării sale la Washington, pentru prima întrevedere a unui lider european cu noul preşedinte american.

15 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown: SUA au fost "transformate" de Barack Obama

Premierul britanic Gordon Brown şi preşedintele SUA Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama "a oferit lumii impresia unei Americi transformate, pentru că este o persoană de culoare devenită preşedinte, pentru că locuieşte la Casa Albă, care a fost construită de sclavi", a declarat Brown pentru postul de radio Talk SPORT.

"Consecinţa este că viziunea pe care oamenii o au despre America este pe cale de a se schimba", a adăugat el.

Preşedintele american ia decizii "foarte dificile" în materie de economie, a mai spus Brown. "Face lucruri asemănătoare cu ceea ce facem noi în Marea Britanie", a adăugat el.

Şeful Guvernului britanic va efectua, marţi şi miercuri, o scurtă vizită la Washington, pentru a încheia cu Obama un "nou acord mondial" ("New Deal mondial)", în vederea summitului G20 din 2 aprilie, la Londra.

Această vizită are ca obiectiv principal pregătirea summitului celor mai importante 20 de ţări industrializate sau în dezvoltare, dar şi o "consolidare a relaţiilor" dintre Obama şi Brown, a precizat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Cei doi lideri vor evoca, de asemenea, situaţia din Afganistan, unde Marea Britanie este prezentă cu 8.300 de militari.

Brown va ţine un discurs, miercuri, în faţa celor două Camere ale Congresului american, reunite în şedinţă comună, devenind astfel cel de-al cincilea premier britanic care are acest privilegiu.

Citeşte şi:

Obama a anunţat retragerea trupelor SUA din Irak în 2010

Obama promite că SUA vor ieşi mai puternice din actuala criză

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici