Gordon Brown va angaja un expert în PR care a reabilitat Casa Regală după moartea prinţesei Diana

Premierul britanic, Gordon Brown, intenţionează să-l angajeze pe specialistul în relaţii publice care a contribuit la îmbunătăţirea imaginii Reginei, după decesul prinţesei Diana, pentru a încerca să-şi recapete reputaţia, relatează Financial Times în ediţia electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown va angaja un expert în PR care a reabilitat Casa Regală după moartea prinţesei Diana

Premierul britanic Gordon Brown (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simon Lewis, un specialist ale cărui servicii au fost solicitate de Buckingham Palace, compania Centrica şi Vodafone, este pe cale de a deveni purtătorul de cuvânt al lui Gordon Brown. Potrivit Financial Times, el este o cunoştinţă mai veche a ministrului pentru Comerţ, Peter Mandelson, care se ocupă de campania mediatică a lui Brown şi cu îmbunătăţirea planificării strategice a Guvernului.

Lewis se află în ultima fază a negocierilor şi numirea acestuia ar putea fi anunţată săptămâna aceasta. El urmează să devină funcţionar public, înlocuindu-l astfel pe Michael Ellam în calitate de purtător de cuvânt al lui Gordon Brown.

Ca şi Alistair Campbell, un alt deţinător al acestei funcţii, el va avea un rol important în conceperea unei stragerii puternice de comunicare.

Experienţa lui Lewis în promovarea politicii complexe de la Buckingham Palace ar putea fi eficientă în cazul lui Gordon Brown, însă desemnarea sa va avea o tentă de ironie. Fratele său, William Lewis, este editor la cotidianul Daily Telegraph ale cărui dezvăluiri despre cheltuielile şi indemnizaţiile parlamentarilor reprezintă unul dintre factorii care au destabilizat Guvernul lui Gordon Brown.

Simon Lewis şi-a câştigat notorietate în 1998, când Regina l-a ales ca specialist în relaţii publice pe un salariu de 230.000 de lire sterline. Fost director al departamentului de comunicare al defunctului Partid Social Democrat, Lewis a colaborat timp de doi ani cu firma Centrica şi apoi cu Vodafone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici