Grecia a anunţat de când aşteaptă turiştii pe insule. Care este planul în trei etape de redeschidere a turismului

  • Guvernul elen anunţă un plan în trei etape de redeschidere a insulelor frecventate de turişti.
  • Ministrul de Interne din Grecia precizează că planul va fi complet pe 1 iunie
13476 afișări
Imaginea articolului Grecia a anunţat de când aşteaptă turiştii pe insule. Care este planul în trei etape de redeschidere a turismului

Foto: Profimedia

Călătoriile de pe continent pe insulele greceşti au fost suspendate ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului în locuri unde facilităţile medicale sunt insuficiente, potrivit Greek Reporter.

Măsurile restrictive vor fi relaxate gradual, în trei etape, anunţă autorităţile elene.

Prima fază este permiterea călătoriilor a celor care deţin afaceri de turism pe insule sau care sunt profesori.

A doua fază începe pe 18 mai, când angajaţii din turism vor putea ajunge la rândul lor pe insulele greceşti, atâta timp cât au documentele corespunzătoare de la angajator.

Dacă totul merge potrivit planului, turişti pot avea acces pe insulele greceşti începând cu 1 iunie. Autorităţile spun că în cel mai optimist scenariu, ridicarea măsurilor de circulaţie pe insule ar putea fi ridicate chiar de pe 25 mai.

Ministrul grec de interne precizează însă că transportul va fi efectuat în condiţii de siguranţă, cu un număr maxim de pasageri pe feribot. Navelor li se va permite să transporte 50% din capacitatea normală, iar distanţa de siguranţă între pasageri va trebui respectată.

Compania aeriană Lufthansa a anunţat vineri că zborurile comerciale între Atena şi Frankfurt vor fi reluate din 18 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici