Grecia: Atac cu bombă artizanală la biroul secretarului de stat pentru Educaţie

Un dispozitiv incendiar artizanal a explodat sâmbătă seara la Atena, în faţa biroului secretarului de stat pentru Educaţie, Andreas Lykourezos, provocând rănirea uşoară a unei persoane, au declarat surse din poliţie, citate de AFP.

1 afișare

Dispozitivul format din două tuburi de gaz a explodat la ora locală 22.20 (22.20, ora României), în faţa biroului lui Lykourezos, situat al etajul al doilea al unui imobil din centrul oraşului, potrivit sursei citate.

Locatarul unui apartament vecin, care se pregătea să intre în casă în momentul deflagraţiei, a fost rănit uşor.

Poliţia acuză pentru atentatele cu tuburi de gaz, frecvente în Grecia, grupări anarhiste sau de extremă-stânga. Acestea vizează adesea bănci, instituţii publice şi interese strategice.

O decizie recentă a Ministerului Educaţiei de a retrage un manual şcolar de istorie care nu corespundea clişeelor naţionaliste predate de obicei, a generat o serie de proteste în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici