Grecia cere ajutorul Franţei şi Italiei pentru stingerea incendiului - VIDEO

Grecia a solicitat ajutorul Franţei şi al Italiei pentru a controla un incendiu de pădure de proporţii izbucnit la est de Atena, au anunţat, duminică, serviciile de pompieri locale.

99 afișări
Imaginea articolului Grecia cere ajutorul Franţei şi Italiei pentru stingerea incendiului - VIDEO

Grecia cere ajutorul Franţei şi Italiei pentru stingerea incendiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grecia cere ajutorul Franţei şi Italiei pentru stingerea incendiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Două avioane italiene şi unul francez urmează să ajungă în cursul zilei de astăzi" (duminică - n.red.), a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de intervenţie.

Peste 400 de pompieri erau mobilizaţi, duminică dimineaţă, pentru operaţiunile de controlare a incendiului, care devastează o zonă de vegetaţie situată în apropierea Atenei.

"Ne confruntăm cu o provocare teribilă", a declarat premierul elen, Costas Karamanlis, care a vizitat sâmbătă seara centrul de operaţiuni al forţelor de intervenţie.

Autorităţile au decretat sâmbătă situaţie de urgenţă şi au cerut evacuarea locuitorilor din zona afectată de incendiu.

Intensificate de vântul violent, flăcările s-au deplasat cu circa 30 de kilometri, în direcţia locuinţelor din apropierea muntelui Penteli, dincolo de care se află cartierele periferice ale capitalei.

Incendiul declanşat vineri a distrus deja mai multe case de vacanţă, însă nu a provocat victime.

Cu temperaturi care depăşesc deseori 40 de grade Celsius şi perioade în care se înregistrează vânt puternic, Grecia este vulnerabilă în faţa incendiilor în perioada de vară, iar în acest an flăcările au distrus deja mii de hectare de păduri şi terenuri agricole. În 2007, incendiile au provocat moartea a 77 de persoane şi distrugerea a peste 250.000 de hectare de teren, în principal în Peloponez şi în insula Eubeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici