Grecia cere sprijinul UE pentru reconstruirea zonelor distruse de incendii

Grecia a solicitat vineri sprijinul Uniunii Europene pentru reconstruirea comunităţilor distruse de incendiile de pădure care de o săptămână devastează ţara şi care au provocat moartea a cel puţin 63 de persoane, relatează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Grecia cere sprijinul UE pentru reconstruirea zonelor distruse de incendii

Grecia cere sprijinul UE pentru reconstruirea zonelor distruse de incendii

Guvernul elen a acordat deja 72 de milioane de euro pentru peste 20.000 de victime ale căror proprietăţi au fost distruse. Potrivit brigăzii de pompieri, vineri au rămas active doar trei incendii pe teritoriul ţării.

Premierul Costas Karamanlis a constituit ţinta unor critici dure pentru modul în care a administrat incendiile şi consecinţele lor, cu doar două săptămâni înainte de alegerile parlamentare.

Atena speră să primească ajutor din partea UE pentru a depăşi consecinţele acestui dezastru natural, care va aduce un prejudiciu de 1,2 miliarde de euro economiei ţării.

Oficialul care se ocupă de Fondul de solidaritate în valoare de un miliard de euro, comisarul pentru Politică regională Danuta Huebner, s-a aflat la bordul unui elicopter care a survolat zona afectată din Peninsula Peloponez înainte de a se întâlni cu Karamanlis, la Atena.

"Situaţia dramatică din Grecia afectează nu numai poporul grec, ci pe noi toţi", a explicat Huebner, promiţând ajutor european.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici