Grecia: Mii de angajaţi protestează faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului

Mii de salariaţi greci au răspuns joi apelului la grevă al sindicatelor apropiate partidului comunist şi stângii radicale pentru a protesta faţă de planul de austeritate al Guvernului socialist menit să scoată ţara din criză.

14 afișări
Imaginea articolului Grecia: Mii de angajaţi protestează faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului

Grecia: Mii de angajaţi protestează faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salariaţii, împreună cu funcţionarii sindicatelor independente din învăţământul gimnazial (OLME), vor manifesta în centrul Atenei la amiază împotriva planului de redresare care va elimina numeroase avantaje pentru salariaţi şi funcţionari.

Frontul pentru luptă sindicală (PAME), desprins din Partidul Comunist Ultra-Ortodox (KKE) şi reunind stânga radicală SYRIZA, au făcut apel la grevă generală în toată ţara.

Sindicatul jurnaliştilor din Atena (ESYEA) s-a alăturat protestului, privând ţara de jurnalele televizate sau de radio, în timp ce serviciile agenţiei naţionale de presă, ANA au fost suspendate.

Peste 60 de reuniuni ale greviştilor se vor desfăşura în principalele oraşe ale ţării, pentru a marca acest prim test pentru Guvernul socialist aflat la putere de la 4 octombrie şi care se confruntă cu o criză financiară fără precedent.

Greva nu va provoca perturbări ale traficului terestru sau aerian, cele mai importante două confederaţii sindicale, GSEE (600.000 de membri), privată, şi ADEDY (200.000 de membri), publică, ambele conduse de socialişti, nu s-au alăturat acestui protest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici