Grecia şi Italia, afectate în continuare de incendii

Satul Santa, din insula Corfu, situată în Marea Ionică, a fost evacuat "preventiv", duminică seară, din cauza unui incendiu de pădure declanşat în cursul după-amiezii, în timp ce autorităţile italiene au anunţat că au intervenit, în aceeaşi zi, pentru stingerea a 21 de incendii.

1 afișare
Imaginea articolului Grecia şi Italia, afectate în continuare de incendii

Grecia şi Italia, afectate în continuare de incendii

Casele din Santa nu sunt deocamdată ameninţate de flăcări dar, din cauza rafalelor puternice de vânt, pompierii au cerut localnicilor să evacueze zona, a declarat un oficial local.

Circa 40 de pompieri, asistaţi de opt autospeciale, au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiilor. Opt avioane-cisternă, dintre care un aparat rusesc de tip Beriev Be-200 şi două elicoptere de tip MI-8, au participat, de asemenea, la operaţiuni în cursul zilei.

Focul devastează plantaţiile de măslini, suprafeţele de vegetaţie de tip mediteranean şi pădurile de pin.

Serviciile de protecţie civilă italiene au anunţat, la rândul lor, că au intervenit, duminică, pentru stingerea a 21 de incendii, majoritatea afectând regiunea din jurul oraşului Neapole.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici