Grecia şi Turcia au fost lovite de furtuna Elpida. Drumuri, şcoli şi aeroporturi închise. Atena sub zăpadă

Un strat de zăpadă a acoperit capitala Greciei, de pe dealul Acropole până pe coasta din sud, perturbând traficul aerian, oprind transportul public şi lăsând zeci de şoferi blocaţi peste noapte pe o autostradă.

3509 afișări
Imaginea articolului Grecia şi Turcia au fost lovite de furtuna Elpida. Drumuri, şcoli şi aeroporturi închise. Atena sub zăpadă

Foto: AP

Echipele de salvare s-au străduit să ajute sute de şoferi ale căror maşini au fost blocate ore întregi pe o şosea de centură a Atenei, în timp ce furtuna, denumită Elpida, traversat Grecia şi a acoperit oraşul cu un strat gros de zăpadă, relatează Reuters.

Ninsorile abundente sunt rare în Atena. Trasportul public din capitală au fost suspendat. Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din regiunea mai largă a Atenei şi de pe insula învecinată Evia au fost închise, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Şcolile, magazinele neesenţiale şi băncile din aceste două zone şi din multe insule greceşti, inclusiv Creta, vor fi închise şi marţi, deoarece valul de frig ar urma să persiste până miercuri.

"Va fi o noapte dificilă", a declarat Christos Stylianides, ministrul grec pentruclimatică şi protecţie civilă.

Transportatorul grec Aegean Airlines a anulat luni toate zborurile, cu excepţia a cinci, şi a declarat că se aşteaptă ca programele să fie perturbate marţi şi, posibil, miercuri.

De asemenea, autorităţile turce au fost nevoite să oprească zborurile pe aeroportul din Istanbul din cauza ninsorilor abundente, în timp ce vremea a îngreunat transportul în întreaga ţară. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici