Grecia: Trei sate, evacuate după un incendiu declanşat pe insula Chios

Un incendiu de pădure s-a declanşat sâmbătă pe insula Chios din estul Greciei, unde trei sate au fost evacuate, au anunţat pompierii locali.

218 afișări
Imaginea articolului Grecia: Trei sate, evacuate după un incendiu declanşat pe insula Chios

Trei sate au fost evacuate după un incendiu declanşat pe insula grecească Chios (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţa în partea de sud a insulei, iar locuitorii au părăsit trei sate din cauza fumului gros care acoperea regiunea.

Flăcările sunt "aproape de zonele locuite, dar pentru moment nu reprezintă o ameninţare imediată", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Circa 50 de pompieri cu 17 autospeciale, 79 de militari şi 40 de voluntari se luptă cu flăcările, potrivit purtătorului de cuvânt.

Zece avioane şi cinci elicoptere bombardier cu apă sunt pregătite pentru a fi folosite, dar rafalele puternice de vânt, de 63 de kilometri pe oră le împiedică să extragă apă din mare, a precizat el.

Toţi militarii staţionaţi pe insulă participă la lupta împotriva incendiului, iar mai multe trupe din alte părţi ale ţării sunt pe drum, potrivit unui comunicat al Ministerului grec al Apărării.

Din cauza temperaturilor ridicate şi adeseori a vântului puternic, Grecia se confruntă în fiecare vară cu astfel de incendii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici