Grecia va organiza alegeri parlamentare în primăvară

Grecia va organiza alegeri parlamentare în primăvară, a declarat sâmbătă premierul Kyriakos Mitsotakis, confirmând informaţiile din presa locală potrivit cărora guvernul ia în considerare un scrutin în jurul lunii aprilie, scrie Reuters.

118 afișări
Imaginea articolului Grecia va organiza alegeri parlamentare în primăvară

Grecia va organiza alegeri parlamentare în primăvară

Mandatul lui Mitsotakis se încheie în iulie, iar alegerile vor avea loc în baza unui sistem de reprezentare proporţională, care face dificilă victoria categorică a oricărui candidat, ceea ce sporeşte şansele unui al doilea tur de scrutin şi a unei perioade de incertitudine politică sporită.

„Alegerile vor avea loc în primăvară, în esenţă în momentul în care ne vom fi epuizat practic mandatul de patru ani”, a declarat premierul conservator reporterilor în timpul unui turneu în regiunea Evros din nordul ţării.

Liderul partidului Noua Democraţie, care se află în frunte în ultimele sondaje de opinie, a adăugat că va candida în Evros din motive simbolice.

În 2020, zeci de mii de solicitanţi de azil au încercat să treacă în Uniunea Europeană prin frontiera terestră a Greciei cu Turcia, în Evros, după ce Ankara a declarat că nu va mai împiedica migranţii să încerce această trecere.

Tensiunile dintre Grecia şi Turcia, rivali istorici, dar şi aliaţi în cadrul NATO, s-au reaprins în ultimele luni.

Alegerile prezidenţiale şi parlamentare din Turcia sunt programate să aibă loc pe 18 iunie şi ar putea fi devansate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici