Grecia va soluţiona cererile de azil în cel mult două săptămâni

Autorităţile grece vor oferi răspunsuri la solicitările de azil în următoarele două săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, precizând că apoi va începe aplicarea etapei a doua a Acordului UE-Turcia, informează cotidianul Le Figaro.

514 afișări
Imaginea articolului Grecia va soluţiona cererile de azil în cel mult două săptămâni

Grecia va soluţiona cererile de azil în cel mult două săptămâni (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

"Primele rezultate ale solicitărilor de azil vor fi anunţate peste 15 zile; apoi va începe etapa a doua a Acordului dintre Uniunea Europeană şi Turcia", a declarat Olga Gerovassili, purtătorul de cuvânt al Executivului Greciei.

În virtutea Acordului UE-Turcia, imigranţii extracomunitari veniţi în Grecia după 20 martie vor fi înregistraţi şi ţinuţi în centre de detenţie până la examinarea solicitărilor de azil.

Persoanele care nu se vor califica pentru azil vor fi trimise în Turcia în vederea repatrierii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici