Greii lumii se adună în Germania. La Conferinţa de Securitate de la München vor participa 40 de şefi de stat şi de guvern

Aproximativ 40 de şefi de stat şi de guvern, 90 de miniştri şi mai mulţi şefi de organizaţii internaţionale şi-au confirmat participarea la Conferinţa de securitate de la München, care va avea loc în perioada 17-19 februarie la Hotel Bayerischer Hof.

1733 afișări
Imaginea articolului Greii lumii se adună în Germania. La Conferinţa de Securitate de la München vor participa 40 de şefi de stat şi de guvern

Greii lumii se adună în Germania. La Conferinţa de Securitate de la München vor participa 40 de şefi de stat şi de guvern

Printre liderii care vor fi prezenţi, după cum au anunţat organizatorii, se vor număra preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Participarea cancelarului german Olaf Scholz şi a vicepreşedintelui SUA Kamala Harris nu este sigură, dar ambii au fost prezenţi la München anul trecut.

La eveniment vor lua parte şi ministrul de externe al Kievului, Dmitro Kuleba, şi ministrul apărării, Oleksii Reznikov, primul organizat de la invazia rusă a Ucrainei.

Opoziţia din Rusia şi din Iran va fi reprezentată

Nicio invitaţie nu a fost înaintată guvernului rus, în timp ce vor fi mai multe figuri din Opoziţie, precum fostul oligarh Mihail Hodorkovski, campionul de şah Garry Kasparov, câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov şi soţia disidentului Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia.

„Nu există niciun semn că guvernul rus renunţă. Suntem prea stânjeniţi să oferim acestor criminali de război de la Kremlin o scenă pentru propaganda lor, la Conferinţa de securitate de la München", a comentat organizatorul evenimentului, Christoph Heusgen, explicând că nu va fi loc nici pentru oficialii guvernamentali iranieni.

„Nici nu vrem să oferim un forum unui regim care încalcă drepturile fundamentale ale omului într-un mod atât de radical. Dar bineînţeles că vrem să acordăm spaţiu aici membrilor opoziţiei iraniene”, a precizat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici