Greşeală în Italia. O importantă zonă din nordul ţării a fost clasificată în ”zona roşie” şi închisă timp de o săptămână

  • Lombardia, centrul economic din nordul Italiei, a fost închisă şi clasificată greşit ca „zonă roşie” timp de o săptămână.
  • Greşeala a apărut din cauza statisticilor regionale eronate.
  • Clasificată ca „zonă roşie” printr-un decret anterior timp de o săptămână, regiunea lombardă se va regăsi de duminică în „zona portocalie.”
3117 afișări
Imaginea articolului Greşeală în Italia. O importantă zonă din nordul ţării a fost clasificată în ”zona roşie” şi închisă timp de o săptămână

Foto: Profimedia

Lombardia, centrul economic din nordul Italiei, a fost închisă şi clasificată greşit ca „zonă roşie” timp de o săptămână din cauza statisticilor regionale eronate, dar un decret guvernamental semnat sâmbătă a corectat situaţia, relatează Le Figaro.
 
În acest timp, locuitorii au fost nevoiţi să stea în case şi au putut ieşi doar pentru motive bine întemeiate. De asemenea,  magazinele non-esenţiale şi alte afaceri precum saloanele de înfrumuseţare au fost închise în această perioadă. 
 
Regiunile Italiei sunt în prezent împărţite în trei tipuri de zone (galben, portocaliu şi roşu), în funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice locale, dar în fiecare săptămână situaţia este revizuită de un comitet de specialitate.
 
Clasificată ca „zonă roşie” printr-un decret anterior timp de o săptămână, regiunea lombardă se va regăsi de duminică în „zona portocalie”, după cum prevede un nou decret semnat de Ministerul Sănătăţii.
 
Pe Twitter, preşedintele regiunii, Attilo Fontana, a estimat că Lombardia ar trebui să se afle în zona portocalie. „Acest lucru este demonstrat de datele examinate de Cabina di Regia, care se află încă într-o şedinţă. Am furnizat întotdeauna informaţii corecte. Roma trebuie să oprească calomnierea Lombardiei pentru a-şi acoperi propriile greşeli."
 
Reacţia lui Attilo Fontana vine după ce guvernul a explicat că decretul specifică faptul că au fost luate în considerare „cifrele revizuite” referitoare la numărul de persoane încă pozitive furnizate retroactiv de Lombardia pe 20 ianuarie, apoi validate vineri.
 
Italia a înregistrat peste 84.000 de decese de la începutul epidemiei şi 2,4 milioane de cazuri de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici