Grevă generală în Grecia, împotriva noilor măsuri de austeritate solicitate de creditorii internaţionali

Grecii au organizat o grevă generală de 24 de ore pentru a protesta faţă de reforma Codului Muncii şi de noile măsuri de auteritate solicitate Atenei de creditorii internaţionali, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1311 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Grecia, împotriva noilor măsuri de austeritate solicitate de creditorii internaţionali

Grevă generală în Grecia, împotriva noilor măsuri de austeritate

Mişcarea a fost organizată joi de Confederaţia generală a muncitorilor greci, principalul sindicat al sectorului privat, şi de Confederaţia sindicatelor şi funcţionarilor publici.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au aprobat, luni seară, măsuri de restructurare pe termen scurt a datoriei suverane a Greciei. Datoria Greciei ar urma să fie restructurată pe termen scurt, facilitându-se plăţile în perioada anilor 2030-2040, cu obiectivul reducerii datoriei suverane cu 20% din PIB până în anul 2060. Dobânzile variabile vor fi eliminate, rămânând cele fixe, situaţie care va genera costuri suplimentare pe termen scurt, dar reducerea lor pe termen lung.

Atena doreşte o finalizare rapidă a evaluării reformelor înainte de a obţine o structurare a datoriei sale şi de a fi integrată în programul de relaxare cantitativă a Băncii Centrale Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici