Grevă generală în Grecia, la 26 septembrie, din cauza măsurilor de austeritate

Cele două centrale sindicale din Grecia au făcut apel la grevă generală, la 26 septembrie, din cauza noilor măsuri de reducere a cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro pregătite de Guvern, au afirmat joi surse sindicale.

199 afișări
Imaginea articolului Grevă generală în Grecia, la 26 septembrie, din cauza măsurilor de austeritate

Grevă generală în Grecia, la 26 septembrie, din cauza măsurilor de austeritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confederaţia generală din sectorul privat (GSSE) şi cea din sectorul public (Adedy) "fac apel la o grevă generală de 24 de ore", a declarat un responsabil al GSEE.

Obiectivul constă în a protesta faţă de noile măsuri pe care Grecia se pregăteşte să le adopte sub presiunea creditorilor săi, în vederea deblocării următoarei tranşe de împrumut internaţional, de 31,5 miliarde de euro, vitală pentru această ţară care se confruntă cu o lipsă de lichidităţi.

"Este vorba de o grevă de avertisment pentru a ne declara refuzul în ceea ce priveşte noile măsuri", a declarat pentru AFP secretarul general al Adedy, Ilias Iliopoulos.

El a subliniat că sindicatele preconizează o nouă acţiune în momentul în care măsurile, negociate în prezent de Atena cu reprezentanţii creditorilor săi (UE, BCE şi FMI), vor fi prezentate oficial sau supuse votului în Parlament.

Această grevă este prima de la formarea, în iunie, a unui nou guvern de coaliţie, condus de premierul conservator Antonis Samaras.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici